Rafsancani:'' Nükleer Anlaşmadan Siyonist Oluşum Rahatsız.''

İran İslam Cumhuriyeti Nizamın Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, İsrail'in nükleer anlaşmadan rahatsız olan tek taraf olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1337 Tarih: 10 Ağustos 2015 05:01
Rafsancani:'' Nükleer Anlaşmadan Siyonist Oluşum Rahatsız.''

İran İslam Cumhuriyeti Nizamın Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani İsrail'in nükleer anlaşmadan rahatsız olan tek taraf olduğunu ifade etti.

İran Halter Milli Takımı üyelerini, yöneticilerini ve yetkilileriyle görüşen Rafsancani, görüşmede dünya kamuoyu gözünde İran’a bakış açılarının düzelmesi karşısında hoşnut olduğunu söyledi ve dünyada barış çağrısı yapan tarafların anlaşma karşısında memnun olduklarına dikkat çekerek ekledi: “Nükleer anlaşmanın yapılması, anlaşmayı kendi varlığı açısından tehlike olarak yorumlayan Siyonist oluşumdan başka hiç kimseyi tedirgin etmiyor.”

Daha önceden anlaşma karşısında memnuniyetsiz gözükenlerin yavaş yavaş bu anlaşmanın bölge açısından faydalı olacağını ve anlaşma sayesinde güvenliğin tesis edileceğini idrak ettiklerini belirten Rafsancani, Siyonist cumhurbaşkanının ve 80 emekli askeri komutanın Netenyahu’ya gönderdiği mesaja dikkat çekti. Rafsancani gönderilen mesajda Siyonist Knesset’in ve Amerikan kongresinin İran’ın güçlü diplomasisi tarafından kandırıldığını, İran’ın Siyonistlere ve Amerika’ya tuzak kurduğunu ifade ettiklerini aktardı.

Rafsancani cumhuriyetçilerin demokrasi yanlılarını tehdit ettiğini, demokrasi yanlılarının da onlara karşı çıkarak “Eğer nükleer müzakereler başarılı sonuçlanmasaydı İran iki yıl içerisinde nükleer bomba için gereken her türlü teçhizatı elde edecek ve iki hafta içerisinde üretimini gerçekleştirecekti” dediklerine dikkat çekti. Rafsancani bu sözlerin yalnızca siyasi bir vehimden ibaret olduğunu, İran’ın defalarca nükleer bomba üretiminin şer’an haram olduğu yönünde açıklamalar yaptığını ifade etti. 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar