Şehit Enes Taha Bugün Toprağa Verildi

Kudüs'ün kuzeybatısındaki Katna beldesinde bugün (10 Ağustos Pazartesi) ikindi saatlerinde binlerce Filistinli 20 yaşındaki şehit Enes Taha'yı toprağa verdi.  

Görüntülenme: 742 Tarih: 10 Ağustos 2015 22:29
Şehit Enes Taha Bugün Toprağa Verildi

İşgal güçleri, Ramallah'a ait topraklar üzerinde kurulu Modi'in Yahudi Yerleşkesi civarındaki benzin istasyonu yakınlarında dün akşam bir işgal askerini bıçakladığı gerekçesiyle Enes Taha'yı şehit etmişti. Şehidin cesedi, bugün öğle saatlerine kadar işgal güçlerince alıkonuldu.

Şehit gencin cenazesi, işgal güçlerinden alındıktan sonra ilk önce Ramallah Tıp Kompleksi'ne götürüldü. Filistin Başsavcılığı, Enes Taha'nın ölüm nedenini tespit için otopsi yapılmasını isterken Filistinli gencin ailesi bu isteği reddederek, oğullarını işgal güçlerinin öldürdüğünü söyledi. Aile, "İşgal askerlerinin kurşunları vücudunda açıkça görülüyor" dedi.

Cenaze törenine katılanlar, işgal güçlerinin cinayetlerini kınayan ve Filistinlilere yönelik ihlallere misillemede bulunulmasını isteyen sloganlar attı.

Şehit Enes Taha'nın ailesinin Filistinli gence son kez bakmasının ardından Katna beldesindeki Hamza Bin Abdülmuttalib Camii'nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehit Enes Taha belde mezarlığında toprağa verildi.

fiem

Yorumlar