Richard Falk Sisi Diktasının İsrail'le Olan Yakın İşbirliğine Dikkat Çekti

ABD'nin Princeton Üniversitesi öğretim üyelerinden Profesör Richard Falk, Mısır istihbarat birimlerinin İsrail istihbaratı ile Mübarek döneminde olduğundan daha fazla işbirliği yaptığına işaret etti.  

Görüntülenme: 1193 Tarih: 10 Ağustos 2015 14:02
Richard Falk Sisi Diktasının İsrail'le Olan Yakın İşbirliğine Dikkat Çekti

ABD'nin Princeton Üniversitesi öğretim üyelerinden Profesör Richard Falk, Mısır istihbarat birimlerinin İsrail istihbaratı ile Mübarek döneminde olduğundan daha fazla işbirliği yaptığına işaret etti.

“Er-Rasd” Haber Ajansı’na konuşan Profesör Richard “Gazze’deki insani durum her geçen gün zorlaşıyor. Gazze’ye uygulanan ablukanın hiçbir meşruiyeti yok. Gazze halkına yönelik toplu cezanlandırma söz konusu” dedi.

Gazze’deki durumun her geçen gün kötüleşmesinin en önemli sebebi olarak Mısır’da meydana gelen askeri darbeye işaret eden Richard “  Mısır’daki darbecilere göre Sina’daki şiddet olaylarının artışından Gazze sorumlu. Darbeciler Hamas’ı İhvan’ın Filistin kolu olarak görüyor” dedi.

Açıklamasının devamında Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarına değinen Profesör Richard Falk “Ortadoğu’da Arap Baharı ile meydana gelen ‘devrimler’ 1979 yılında İran’da meydana gelen devrimin aksine, zorba düzenlere karşı siyasi ve ekonomik bir altyapı oluşturmayı başaramadı. Bu ‘devrimler’ sadece liderleri ve liderlerin beraberindeki insanları ortadan kaldırdı. Bundan dolayı eski düzenler devam etti. Bu durum ise karşı devrimlerin yaşandığı bir döneme girilmesine yol açtı. Mısır, bahsini ettiğimiz karşı devrimin en bariz örneğidir” dedi.

 

İslami Analiz

Yorumlar