Siyonist Rejim'den Filistinlilerin Evlerine Yıkım Kararı

İşgal yönetimine bağlı "Sivil İdare" bu sabah (13 Ağustos Perşembe) Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye beldesi yakınlarında bulunan Ebu Nevvar bölgesinde 20 ev hakkında ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıkım kararı tebliğ etti.  

Görüntülenme: 604 Tarih: 13 Ağustos 2015 11:09
Siyonist Rejim'den Filistinlilerin Evlerine Yıkım Kararı

Quds Press Haber Ajansı'nın aktardığına göre, "Ebu Nevvar" Platformu temsilcisi Davud Cehhalin, "Sivil İdare" ekiplerinin bu sabah bölgeye sürpriz bir şekilde baskın düzenlediğini ve 20 ev hakkında yıkım kararı tebliğ ettiğini, ev sahiplerine evlerini boşaltıp bölgeden gitmeleri için üç gün süre tanındığını söyledi.

Evler hakkında 7 Temmuz'da inşaatı durdurma kararının tebliğ edildiğini ve şimdi de kesin yıkım kararı verildiğini belirten Cehhalin, "Sivil İdare"nin yıkım tehdidini hayata geçirip evleri gerçekten yıkma tehlikesi bulunduğunu ifade etti.

Söz konusu evlerde 150 kişinin yaşadığını ve bu kişilerin yıkılma tehdidiyle karşı karşıya bulunan evlerden başka yaşayacak yerleri olmadığını bildiren Cehhalin, bölge sakinlerinin başka bölgelere nakledilmeyi de kesin olarak reddettiklerini açıkladı.

"Ebu Nevvar" bölgesinde 389 dönüm genişliğindeki arazide 105 aile yaşıyor. Geçen yüzyılın ellili yıllarından bu yana bölgede yaşayan Filistinli aileler ziraat ve hayvancılıkla geçimlerini sağlıyorlar.

fiem

Yorumlar