Hamas UNRWA'yı Uyardı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın çalışma yaptığı beş bölgede hizmetlerini azaltma niyetine karşı devam eden tepkiler kapsamında Hamas hareketi bugün (14 Ağustos Cuma) Gazze’de teşkilatın binası önünde gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1420 Tarih: 15 Ağustos 2015 02:30
Hamas UNRWA'yı Uyardı

Etkinlikte halka bir konuşma yapan Hamas liderlerinden Muşir El-Mısri “kapısında durduğumuz UNRWA hizmetlerini azaltma yönünde aldığı kararla aslında Filistinli çocukların sütüne, erzağına, Filistinli hastalara ve çalışanların maaşlarına karşı bir savaş başlatmıştır ve bu da Filistin halkına karşı açık bir savaş ilanıdır. Bu açık savaştan bütün taraflar sorumludur. Böyle bir savaş başlarsa bunun olumsuz etkileri herkesi etkileyecektir. Bölgeyi yeni bir anarşi ve kaos dalgasına teslim edecektir. UNRWA’nın kuruluş amacı halkımıza yardım etmek ve onların yurtlarına geri dönmelerini sağlamaktır” dedi.

BM’yi de eleştiren Mısri çok önemli bir hususa dikkat çekerek şunları söyledi: “UNRWA’nın hizmetlerini azaltma kararı mali değil siyasi bir karardır. Çünkü UNRWA’nın ödenmiyor diye şikâyet ettiği 101 milyon doların bunu taahhüt eden 80 devlet tarafından ödenmemesi veya bu devletlerin bu miktarı ödemekten aciz kalmaları mantıklı değildir.”

UNRWA’nın hizmetlerini azaltması durumunda işsizler ordusuna binlerce kişinin katılacağını, daha büyük sorunların ise okulların kapanmasında yaşanacağını hatırlatan Hamas lideri, bunun felakete varacak yan etkilerinin olacağını ifade etti.

fiem

Yorumlar