Abbas Yönetimi Filistin Halkının Kendisini Savunmasına İzin Vermiyor

Siyonist çetelerin iki hafta önce Batı Yaka’nın Nablus şehrine bağlı Duma köyünde Filistinlilere ait bir evi yakıp bir bebeği ve babasını şehit etmeleri Batı Yaka’nın birçok köy ve beldesinde halkı evlerini korumayk için halk komiteleri oluşturmaya zorladı.  

Görüntülenme: 1028 Tarih: 15 Ağustos 2015 03:58
Abbas Yönetimi Filistin Halkının Kendisini Savunmasına İzin Vermiyor

Ancak bu komiteler kurulduktan sonra gereken ilgiyi ve desteği görmemekten yakınıyorlar. Komitelerden birinin üyesi olan Mahmud Şakir bu konuda şunları paylaşıyor: “Siyonist çeteleri engelleyecek silahımız yok. Elimizde sadece sopa ve el fenerleri var. Bu da onları caydırmıyor. Her an başka evlere saldırabilirler.”

Batı Yaka’nın kuzeyindeki yerleşkeler dosyasından sorumlu Filistinli yetkili Ğassan Dağles ise komitelerin beşinci kol (Filistin Yönetimi'ne bağlı güçler) tarafından takip edilip taciz edilmesinden yakınarak, “Bizim halk direnişine ve halkı korumak için kurulan komitelere bağlılığımız arttıkça ve bunun için bir şeyler yaptıkça, bunun mukabilinde beşinci kol ve arkasında yer alanlar tarafından hedef tahtasına konulduğumuzu görmekteyiz” diyor.

Karyut köyünden olan Filistinli aktivist Halil El-Karyuti ise şunları paylaşıyor: “Gerçek manada bir savunma ve koruma mümkün değil. Nöbetçi komitelerin yaptığı şey, camilerdeki hoparlörlerden yardım istemek, tekbir getirmek, yolları kapatmak ve havai fişek atmaktan ibaret. Elimizde silah yok. Çünkü sadece kendisine bağlı polis gücünün silahını meşru gören Filistin Yönetimi bulduğu silahlara el koymaktadır. Bu, Filistin Yönetimi, Siyonist yerleşkelere yakın Filistinlileri kolay bir lokma olmaya terketmiş demektir.”

fiem

Yorumlar