Kubha: "Cezaevleri İdaresinin Esir Liderleriyle Görüşmesi Başarısız Oldu"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve eski bakanlardan Vasfi Kubha, Nefha Cezaevi'ndeki Hamas üyesi esir liderleriyle cezaevleri idaresi arasındaki görüşmeleri takip eden kaynakların dün (16 Ağustos Pazar) yapılan görüşmenin başarısız olduğunu söylediğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1130 Tarih: 17 Ağustos 2015 18:27
Kubha:

Kubha, sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı açıklamada, görüşmenin cezaevleri idaresinin talebi ve Hamas üyesi esir liderlerinin olumlu karşılaması üzerine gerçekleştiğini, cezaevleri idaresinin esirlerin taleplerini incelemek için ek süre istemesi üzerine görüşmenin başarısız olduğunu söyledi.

Hamas lideri, cezaevleri idaresinin oyalama taktiğini iyi becerdiğini ve verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, görüşmede esirlerin taleplerine olumlu yaklaşmadığını ve herhangi bir görüş veya vaat bildirmediğini ifade etti.

Cezaevleri idaresinin ciddi olmadığının anlaşılmasının ardından toplantıda gergin anlar yaşandığını bildiren Kubha, cezaevleri idaresinin iyi niyetli olmadığını ve cezaevinde gerginliğin artmasının beklendiğini söyledi.

Yorumlar