Hamas Yetkilisinden İnsan Hakları Örgütlerine Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Tubas vilayetindeki liderlerinden Fazi' Savafita, insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, Batı Yaka'daki Filistin Yönetimi zindanlarında uygulanan işkence karşısında seslerini yükseltmelerini istedi.  

Görüntülenme: 1154 Tarih: 23 Ağustos 2015 09:23
Hamas Yetkilisinden İnsan Hakları Örgütlerine Çağrı

Savafita, bugün (23 Ağustos Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi üyelerinin Filistin Yönetimi zindanlarında işkence görmesi olaylarının son günlerde artış gösterdiğini söyledi.

Tutukluların ailelerine yakın bölgelerden keyfi olarak daha uzaktaki cezaevlerine nakledildiklerine işaret eden Savafita, siyasi tutukluların maruz kaldıkları işkenceler arasında darp edilme ve uzun süre tek kişilik hücrede tutulmanın da olduğunu bildirdi.

Siyasi nedenlerle gözaltına alınıp işkence gören ve daha sonra serbest bırakılanlardan yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşmalarını ve mahkemelere başvurarak işkenceciler aleyhine dava açmalarını isteyen Savafita, kendine saygısı olan ülkelerde ve yönetimlerde işkenceye yer olmadığını hatırlattı.

Hamas lideri Savafita, Filistin Yönetimi'ni eski esirleri gözaltına almak yerine onurlandırmaya ve işkenceye son vermeye davet etti.

fiem

Yorumlar