İslami Cihad'tan FKÖ'ye Çağrı

Filistin'de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'nün ıslahının sayının tamamlanması ve yönetimin yenilenmesiyle olamayacağını belirterek, ulusal birliğin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1695 Tarih: 23 Ağustos 2015 08:05
İslami Cihad'tan FKÖ'ye Çağrı

İslami Cihad liderlerinden Halid El-Bataş, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bugün (23 Ağustos Pazar) konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, FKÖ Yürütme Kurulu'nun dün Ramallah'taki toplantısından çıkan sonucun, toplantıya katılanların sadece yönetimin yeniden şekillenmesi ve üye sayısının tamamlanmasıyla ilgilenmesinin hayalkırıklığı olduğunu söyledi.

Toplantıda FKÖ'nün Filistin'in kurtuluşu projesinde yeniden öncü rolünü kazanmasının konuşulması gerektiğine dikkat çeken El-Bataş, ulusal birlik ve bütünlüğün sağlanması ve sabitelerin korunması çağrısında bulundu.

FKÖ Komuta Çerçevesi'nin şu ana kadar Filistinli tüm grupları içine alan en geniş konsey olduğunu hatırlatan El-Bataş, Ulusal Konsey'in yeniden teşkil edilmesi ve FKÖ kurumlarının ortaklık esası üzerine yeniden yapılandırılması için FKÖ Komuta Çerçevesi'nin toplanmasını istedi. El-Bataş, "FKÖ Komuta Çerçevesi'nin toplanmasından neden bu kadar korkuluyor?" diye sordu.

fiem

Yorumlar