Siyonistler Batı Yaka'daki Su Kuyularına El Koyuyor

Batı Yaka vilayetlerinden Selfit'in batısındaki Deir İstiya beldesi sakini çiftçiler, Rafafa Yahudi Yerleşkesi'nde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin beldeye ait iki su kuyusuna el koyduğunu ve belde sakinlerini kuyulardan mahrum ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1075 Tarih: 26 Ağustos 2015 10:55
Siyonistler Batı Yaka'daki Su Kuyularına El Koyuyor

Deir İstiya Belediye Başkanı, Yahudi yerleşimcilerin kuyulardan birini genişlettiğini ve beldenin batısında kurulu Rafafa Yahudi Yerleşkesi sakinlerinin kuyuyu yüzmek için kullanmaya başladıklarını ifade etti.

Filistinli araştırmacı Halid Meali, Selfit vilayetinin yeraltı suları üzerinde kurulu olmasına rağmen Yahudi yerleşimcilerin Selfit halkını susuz bırakmak istediğine, Yahudi yerleşimcilerin su kuyularına el koyduğuna ve işgal yönetiminin Filistinlilerin yeni kuyular açmasına izin vermediğine dikkat çekti.

İşgal yönetiminin susuz bırakma politikası doğrultusunda su kaynaklarına el koyduğunu bildiren Meali, daha sonra bu suların fahiş fiyatlarla Filistinlilere satıldığını söyledi.

Selfit'in köylerinde ve beldelerinde sık sık sular kesilirken görgü tanıklarının işgal yönetiminin yeraltı sularını vadilere döktüğünü gördüklerini belirten Meali, Selfit'te kurulu 24 Yahudi yerleşkesinin bol miktarda temiz ve tatlı suya sahip olduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar