Uluslararası Toplum Filistin Davasına Tuzak Kuruyor

Ürdünlü ünlü politikacı Tahir El-Mısri, uluslararası toplumun Ürdün'deki Filistinli mültecilere yardımlarının azalmasının mültecilerin kalıcı olarak yerleştirilip Filistin davasının tasfiyesine doğru gidildiğinin göstergesi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 879 Tarih: 26 Ağustos 2015 20:01
Uluslararası Toplum Filistin Davasına Tuzak Kuruyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın hizmetlerinde kısıtlamaya gitmesi hakkındaki soruya verdiği cevapta, Filistinli mülteciler sorununun Ürdün'ün iç sorunu haline getirilmek istendiğini kaydeden El-Mısri, UNRWA'nın yaptığının Filistin davasını tasfiyeye zemin hazırlamak olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda Gazze Şeridi ve Batı Yaka'daki mültecilerin kendi topraklarında kabul edilmesinden, Ürdün'deki mültecilerin de Ürdün vatandaşı sayılmasından endişe ettiğini dile getiren El-Mısri, Batı'nın ileride Suriye ve Lübnan'dan az sayıda Filistinli mültecinin dönüşü için pazarlık yapabileceğini ifade etti.

Ürdün-Filistin ilişkilerine de değinen El-Mısri, ilişkilerde bir soğukluk olduğunu ve bunun kişisel hatalardan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

İsrail'in inancı gereği Filistin topraklarının tamamına el koymak istediğine dikkat çeken El-Mısri, işgal rejiminin İbrahim El-Halil Camii'ne yaptığı gibi bu yıl sonuna kadar Mescid-i Aksa'yı da bölmesinin beklendiğini ve bu gelişmeler gölgesinde barışın mümkün olmadığını belirtti.

fiem

Yorumlar