Siyonist İsrail Mescid-i Aksa Üzerinde Yeni Oyun Peşinde

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa'ya giderek baskınlara karşı nöbet tutma çağrısında bulunarak, Ürdün'den de işgal rejiminin Mescid-i Aksa'da nöbet tutmayı suç sayma girişimine karşı kesin ve kararlı bir tavır ortaya koymasını istedi.  

Görüntülenme: 1326 Tarih: 26 Ağustos 2015 23:28
Siyonist İsrail  Mescid-i Aksa Üzerinde Yeni Oyun Peşinde

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bugün (26 Ağustos Çarşamba) yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'da ribatı yasaklama ve suç sayma girişiminin İslami değerlere yönelik ve tüm kırmızıçizgileri aşan bir ihlal olduğunu söyledi.

Er-Reşak, Mescid-i Aksa'da nöbet tutmanın ibadet ve şer'i fazilet olduğunu belirterek, bunun suç sayılmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa'da ribatı suç sayma ve baskınları meşrulaştırma çabaları ile Mescid-i Aksa'ya el koyma planlarının önemsiz olduğunu belirten Er-Reşak, hak sahibi olarak Filistin halkının bu tür çabalara tüm gücüyle karşı çıkacağını ifade etti.

Hamas lideri, Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya daha yoğun bir şekilde giderek baskınlara karşı nöbet tutmaya ve Mescid-i Aksa ile ilgili olan Ürdün'ü de daha kararlı bir tepki ortaya koymaya davet etti.

fiem

Yorumlar