Siyonist Askerler Batı Yaka'da Tutuklama Yaptı

İşgal ordusu bu sabah (27 Ağustos Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka'da düzenlediği baskınlarda 10 Filistinliyi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin baskın düzenlediği evlerde arama yaptığı ve evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği bildirildi.  

Görüntülenme: 966 Tarih: 27 Ağustos 2015 10:02
Siyonist Askerler Batı Yaka'da Tutuklama Yaptı

İşgal rejiminden yayın yapan 0404 haber sitesi, işgal ordusunun bildirisini aktararak, Batı Yaka'da işgal güçlerince aranan on Filistinlinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan yedisinin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş faaliyetlerine karıştıklarını iddia etti.

Haberde, gözaltına alınanlardan üçünün Cenin'den, ikisinin Ramallah'a bağlı Deir Kıddis ve Bedu beldelerinden olduğu ve İslami Direniş Hareketi (Hamas)'a üye olmakla itham edildikleri, bir kişinin Kudüs'e bağlı El-Ayzeriyye beldesi sakinlerinden ve dördünün de El-Halil'e bağlı Beyt Ummer ve Surif beldelerinden olduğu belirtildi.

Quds Press Haber Ajansı'nın Filistinli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Beyt Ummer'de üç genci evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. İşgal güçlerinin gözaltına aldığı ve evlerinde arama yaptığı gençlerin eski esirlerden oldukları ifade edildi.

İşgal güçlerinin Ez-Zahiriyye beldesine de baskın düzenlediği ve birçok araca el koyduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka'da neredeyse her gün düzenlediği baskınlar yoğunlaşırken, bu baskınlar sırasında gözaltına alınanlar işgal zindanlarında tutulan altı bini aşkın esire ekleniyor.

fiem

Yorumlar