Abbas Güçlerinden Kadın Gazeteciye Saygısızlık

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi Nablus'un batısındaki El-Ayn Kampı'nda müebbet hapis mahkûmu komutan Hasan Selame'nin nişanlısı gazeteci Ğufran Zamil'in evine baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 874 Tarih: 27 Ağustos 2015 11:28
Abbas Güçlerinden Kadın Gazeteciye Saygısızlık

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan gazeteci Ğufran Zamil, Koruyucu Güvenlik biriminin evine işgal güçlerinin baskınlarına benzer vahşi bir şekilde baskın düzenlediğini, evde bulunan kadınlara ve uyuyan çocuklara saygı duymadığını söyledi.

Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin evin her köşesini provokatif bir şekilde uzun süre aradığını bildiren Zamil, daha sonra kendisine ait bilgisayar ile cep telefonuna ve aile fertlerinin telefonlarına el koyduklarını belirtti.

Filistinli kadın gazeteci, Koruyucu Güvenlik birimi subayının evde para ve silah aradıklarını söylediğini ifade etti.

Koruyucu Güvenlik biriminin kız kardeşinin terzilik yaparak biriktirdiği iki bin dolar civarındaki paraya el koymak istediğini fakat buna izin vermediklerini kaydeden Zamil, Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin kendisinden yarın Genel İstihbarat birimine ifade vermek için başvurmasını istediklerini fakat görevlilere ifade vermeye gitmeyeceğini bildirdiğini söyledi.

Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin kamptan ayrılırken Talal Zamil isimli gence yakın mesafeden ateş açtığı ve gencin ağır yaralandığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar