Vasfi Kubha Abbas Yönetimini Uyardı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’in önde gelen liderlerinden Vasfi Kubha, Filistin halkının özgürlüğe kavuşmuş esirlerin, özellikle bayan esirlerin kendileri için kırmızıçizgi olduğunu bunun aşılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.  

Görüntülenme: 944 Tarih: 28 Ağustos 2015 02:12
Vasfi Kubha Abbas Yönetimini  Uyardı

Kubha bugün (28 Ağustos Cuma) yaptığı basın açıklamasında, Filistin Yönetimi’ne bağlı güçler tarafından Filistinli kadınlara yapılan fiziki, sözlü sataşmaların, saldırıların, evlerine yapılan baskınların, ifadeye çağrılıp tutuklanmalarının ahlaki birer cinayet olduğunu belirterek, bu uygulamaların işgalcinin yaptığı hukuksuzluklara çok benzediğini ifade etti.

Eski bakan Kubha yaptığı açıklamada, Filistin halkının özgür, izzetli, onurlu ve şerefli olduğunu, özgürlüğe kavuşmuş iffet ve direniş timsal kadın esirleri sahiplendiğini hatırlattı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a çağrıda bulunan Vasfi Kubha, kendisine bağlı güçlerin tecavüzlerine son vermelerini sağlamasını istedi.

Abbas güçleri dün akşam Hamas liderlerinden Vecih Ebu Ayde ile eşi Ummu Abdurrahman’ı tutuklamıştı. Ummu Abdurrahman daha önce de tutuklanmış ve Abbas zindanlarında işkence görmüştü.

fiem

Yorumlar