Siyonist israil Filistinli Esirlerin İdari Hapis Cezalarını Uzatıyor

Filistinli esirler konusunda araştırmalar yapan Riyad El-Eşkar, şu anda işgal rejiminin idari cezalarla zindanlarda tuttuğu ve sayıları 480’i bulan esirlerden %85’inin cezasının yenilendiğini, bunlardan bazılarının idari olarak tutukluluk hallerinin altı, bazılarının iki ay daha uzatıldığını söyledi.  

Görüntülenme: 993 Tarih: 28 Ağustos 2015 23:09
Siyonist israil Filistinli Esirlerin İdari Hapis Cezalarını Uzatıyor

El-Eşkar yaptığı açıklamada “tutuklamalar ve bunun sonucunda verilen idari cezalar Filistin halkının başı üzerine asılmış bir kılıç gibi duruyor. Bununla Filistinliler aşağılanıyor; maneviyatları ve iradeleri kırılmaya çalışılıyor. İşgal rejimi idari cezayla Filistin toplumundaki aydınları, üniversite öğrencilerini, akademisyenleri, milletvekili ve bakanları hedef alıyor” dedi.

İşgal rejiminin haklarında ceza gerektirecek kanıt bulamadığı halde güvenliğini tehdit ettiği iddiasıyla esirleri daha uzun süre zindanlarda tuttuğunu hatırlatan El-Eşkar, istihbarat raporlarına göre hareket eden mahkemelerin ise kararlarını bu raporlara göre verdiğini ifade etti.

Esirlerden 75’i en az 3, 135’i en az 4, 190’ı da en az 2 kez idari ceza aldı ve işgal rejimi yılbaşından bu yana 726 esire idari ceza verdi.

fiem

Yorumlar