Ürdün Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Murakıbı Dr. Hemam Said:''Mescidi Aksa’nın yıkılması bir çok ülke ve hükümetin yok olmasına neden olacaktır.''

Ürdün’deki İslamî Hareket'in başkent Amman’da ‘Lebbeyk Ya Aksa’ sloganıyla düzenlediği etkinliğe binlerce Ürdünlü katıldı.  

Görüntülenme: 1104 Tarih: 30 Ağustos 2015 08:31
Ürdün Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Murakıbı Dr. Hemam Said:''Mescidi Aksa’nın yıkılması  bir çok ülke ve hükümetin yok olmasına neden olacaktır.''

Katılımcılar, Siyonist işgal askerleriyle, işgal polisi ve Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yaptıkları baskınlara karşı Mescidi Aksa’yı korumak için nöbet tutan erkek ve kadınları selamladıklarını belirterek, Mescidi Aksa ve Kudüs şehrine yönelik yapılan Yahudileştirme çabalarına karşı Arap dünyasının sessiz kalmasını da kınadılar.

Etkinlikte bir konuşma yapan Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Murakıbı Dr. Hemam Said, Ürdün’ün Mescidi Aksa’ya yönelik sorumluluklarını yerine getirmesini, bunun ilk adımı olarak da işgal rejiminin ülkedeki elçisini sınır dışı etmesini talep ederek, halkların kutsal mekanlara yapılan saldırıları asla kabul etmeyeceklerini, Mescidi Aksa’nın yıkılmasının bir çok ülke ve hükümetlerin yok olmasına neden olacağını hatırlattı.

Said yaptığı konuşmada Ürdün’e sert eleştiriler yönelterek, “Siyonistler her gün resmi sıfatlarla Mescidi Aksa’yı basıp kirletiyorlar. Peki Ürdün hükümeti oraya kimi gönderdi. Orayı korumak ve kurtarmak için silahlı asker veya insan mı gönderdi? Müslüman Kardeşler Cemaati olarak Mescidi Aksa’yı kurtaracak olanların öncüsü olma sorumluluğunu üstlendik” dedi.

İşgal rejimini uyaran Said şunları hatırlattı: “Ey Siyonistler! Önünüzde burayı terk etmekten başka seçenek yoktur. Allah’ın sizinle ilgili hükmü gerçekleşmeden buraları terk edip gidin. Çünkü Filistin sizin mezarınız olacak.”

Said’den sonra söz alan diğer konuşmacılar da Mescidi Aksa’nın korunması gerektiğini ifade ederek, Müslümanlardan bu konuda duyarlı olmalarını istediler. 

fiem

Yorumlar