Cenin'e Düzenlenen Baskın Sırasında Bir İşgal Subayı Ağır Yaralandı

İşgal Ordusu, işgal güçlerinin Cenin kentine ve Cenin Kampı'na düzenlediği baskın sırasında elit askerler timi (Yamam) üyesi bir subayın açılan ateş sonucu ağır yaralandığını itiraf etti. 

Görüntülenme: 642 Tarih: 01 Eylul 2015 11:35
Cenin'e Düzenlenen Baskın Sırasında Bir İşgal Subayı Ağır Yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından ve yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Cenin kentine ve kampına baskın düzenledi. Filistinli direnişçilerin ve aktivistlerin işgal güçlerine karşı koyduğu ve baskın düzenleyen birlikten bir askerin ağır yaralandığı ifade edildi.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, yaralanan askerin elit askerlerden oluşan ve "Yamam" adı verilen birlikten bir subay olduğunu bildirdi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin eski esirlerden ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerinden Mecdi Ebu'l-Heyca'nın evine baskın düzenlediğini ve kendisini, oğlunu, kardeşini ve annesini gözaltına aldığını söyledi.

Mecdi Ebu'l-Heyca'nın kardeşi Isam Ebu'l-Heyca, işgal güçlerinin kardeşinin evini dün akşam saat 22:00'de kuşattığını, Mecdi Ebu'l-Heyca'dan, oğlundan ve kardeşinden teslim olmalarını istediğini, daha sonra üçünü ve annesini gözaltına aldığını bildirdi.

Isam Ebu'l-Heyca, işgal güçlerinin evi uzun süre kuşatma altında tuttuktan sonra eve bomba atarak patlattıklarını ve bunu neden yaptıklarının anlaşılamadığını belirtti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin'e kırktan fazla askeri araçla girdiğini ve birçok eve baskın düzenlediğini, baskınlar sırasında kentin birçok bölgesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını ve Filistinli iki gencin yaralandığını söyledi.

Yorumlar