İşgal Güçleri Nablus'un Doğusunda Filistinli Kadını Darp Etti

Nablus kentinin doğusundaki Salim köyünde koyun çobanlarını gözaltına alan işgal güçlerine engel olmak isteyen Filistinli bir kadının işgal güçlerince darp edildiği bildirildi. 

Görüntülenme: 1017 Tarih: 02 Eylul 2015 01:14
İşgal Güçleri Nablus'un Doğusunda Filistinli Kadını Darp Etti

Salim Köy Meclisi Başkanı Adli İştiye, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, köyün doğusundaki El-Lahf bölgesinde sekiz çobanın hayvanlarını otlattığı sırada işgal güçlerinin yaklaşık on askeri araçla ve piyadelerle baskın düzenlediğini ve çobanları bölgeyi terk etmeye zorladığını söyledi.

Çobanların işgal güçlerini dinlemediklerini ve bölgeyi terk etmediklerini ifade eden İştiye, bunun üzerine işgal güçlerinin çobanları gözaltına aldığını, çobanların gözaltına alınmasına engel olmak isteyen Mahfuza İştiye isimli kadının da işgal güçlerince darp edildiğini bildirdi.

İşgal askerlerinin Filistinli kadının başına dipçikle vurdukları, kadının başından yaralandığı ve Rafidya Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

Bu arada, Mahfuza İştiye'nin İkinci İntifada sırasında çekilen ve Filistinli bir kadını zeytin ağacına sarılmış halde gösteren ünlü fotoğraftaki kadın olduğu belirtildi.

Yorumlar