İşgal Güçleri Kudüslü 1 Kadını Gözaltına Aldı, 2 Kadını da İfade Vermeye Çağırd

İşgal güçleri, bu sabah (3 Eylül Perşembe) erken saatlerde, Kudüslü İkram Ğazzavi isimli kadını Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Es-Sevri Mahallesi'ne baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve El-Meskubiyye Polis Merkezi'ne götürdü. 

Görüntülenme: 1861 Tarih: 03 Eylul 2015 14:38
İşgal Güçleri Kudüslü 1 Kadını Gözaltına Aldı, 2 Kadını da İfade Vermeye Çağırd

İşgal güçlerinin Es-Sevri Mahallesi'nde ayrıca Semah Ğazzavi'nin evine ve Ra's El-Amud'da da Cihad Ğazzavi'nin evine baskın düzenleyerek her iki evde de arama yaptığı ve ifade vermeye çağrı belgeleri bıraktığı bildirildi.

İşgal güçlerinin evlere düzenlediği bu baskınlarla Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan aktivistleri ve cemaati hedef aldığı ifade edildi.

Günlük olarak Mescid-i Aksa'ya giden ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinli kadınlar sürekli olarak işgal güçlerinin baskılarına maruz kalıyorlar.

İşgal güçleri Filistinli kadınların sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermezken birçoğunu da çeşitli sürelerle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasıyla cezalandırıyor.

Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak Müslümanlarla Yahudiler arasında ikiye bölmeyi planlayan işgal rejimi Yahudi yerleşimcileri işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Yorumlar