Abdulbari Atvan'dan Filistin Ulusal Konseyi Hakkında Önemli Tespitler

Bir ölüden farksız olan konseyin Filistin'in siyasi hayatında hiçbir rolü ve katkısı olamaz...  

Görüntülenme: 819 Tarih: 04 Eylul 2015 02:58
Abdulbari Atvan'dan  Filistin Ulusal Konseyi Hakkında Önemli Tespitler

BBC Arapça kanalına açıklamalarda bulunan Rey'ul Yevm Gazetesi Editörü Abdulbari Atvan "Filistin Ulusal Konseyi, bugün ölü bir kuruluşa dönüştü. Ben Mahmud Abbas'ın konseyin toplanmasına yönelik kararını şaşkınlık içerisinde izledim" ifadelerini kullandı.


Atvan sözlerine şöyle devam etti;

"Filistin Ulusal Konseyi, son yirmi yılda Filistin meselesine yönelik hiçbir girişimde bulunmadı, hiçbir rol üstlenmedi. Konseyin bugüne kadar yaptığı tek şey, işgal altındaki toprakları ziyaret eden Başkan Obama'yı alkışlamak için bir oturum düzenlemek oldu.

Ben Filistin Ulusal Konseyi üyelerinden birisiyim ve konseyin düzenleyeceği toplantılara katılmam için ilk defa davet mektubu aldım. Ben işgal altındaki topraklara nasıl giderim? Oturumlara nasıl katılabilirim? Sadece ben değil Gazze Şeridi'nde yaşayan diğerleri bu oturumlara nasıl katılabilir? Bu sorun diğer ülkelerde yaşan her Filistinli için geçerlidir.

Asıl calip olanı Mahmud Abbas'ın konsey için toplanma kararını aldıktan sonra Netanyahu, müzakere arayışlarına başlıyor. Diğer taraftan Ürdün kralları da İsrail ve Filistin arasında anlaşma sağlanması konusunda telkinlerde bulunuyor. Aynı sözleri ABD Dışişleri Başkanı John Kerry'de sarf etmişti. Şu anda dramatik bir olayla karşı karşıyayız.

Filistin Ulusal Konseyi'nde yaşanan istifalar Mahmud Abbas'ın talepleri doğrultusunda yaşanıyor. Yaser Abd Rabbo, Mahmud Abbas'a en yakın isimlerdendi. Aniden Mahmud Abbas, Yaser'in şerrinden kurtulmak istiyor ve Yaser istifa etmeye mecbur kalıyor.

Bir ölüden farksız olan konseyin Filistin'in siyasi hayatında hiçbir rolü ve katkısı olamaz."

abna.ir

Yorumlar