Gasıp Rejim Filistin Basınını Sindirmeye Çalışıyor

Filistin’de yayınlanan rapora göre, Filistin basın yayın organları geçen Ağustos ayında 50 kez hak ihlaline maruz kaldılar.  

Görüntülenme: 723 Tarih: 05 Eylul 2015 18:15
Gasıp Rejim Filistin Basınını Sindirmeye Çalışıyor

Filistin Kalkınma ve Basın Özgürlükleri Merkezi (MADA) yayınladığı raporda Filistin’de basının baskı altında tutulmaya devam edildiğini hatırlatarak, Batı Yaka, Kudüs ve Gazze’de geçen ay bir önceki aya göre daha fazla hak ihlaline maruz kaldığını ifade etti.

MADA yayınladığı raporda, Ağustos ayında 50 ihlalin gerçekleştiğini, bir önceki ayla kıyaslandığında bunun %176 oranında artışa işaret ettiğine dikkat çekerek, bu ihlallerden işgal rejimiyle Filistin Yönetimi yetkililerinin sorumlu olduğunu belirtti.

Rapora göre ihlaller genellikle gözaltı, saldırı, haberi engelleme, eldeki belge ve bilgilere, kameralara el koyma, muhabirlerin seyahat hakkını engelleme şeklinde gerçekleşti.

Filistin’de yaşananların kamuoyuna ulaşmasını engellemek isteyen işgal rejimi basın mensuplarına baskı yapıyor, onları gözaltına alıyor, çeşitli şekillerde cezalandırıyor ve hedef haline getiriyor.

fiem

Yorumlar