İslami Cihad Toplantının Ertelenmesini İstedi

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi, Filistin Ulusal Konseyi toplantısının ertelenmesini, bunun yerine Filistin Kurtuluş Örgütü’nün geçici çerçeve liderliğinin toplanmasını talep etti.  

Görüntülenme: 1921 Tarih: 05 Eylul 2015 14:25
İslami Cihad Toplantının Ertelenmesini İstedi

Hareketin resmi sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, en son İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah ile Fetih’in parlamento grubu başkanı Azzam El-Ahmed arasında yapılan ve iki taraftan önemli şahsiyetlerin katıldığı toplantıda Filistin sahasındaki gelişmeler ve Fetih’in Ulusal Konseyi toplantıya çağırmasıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunurken, Azzam El-Ahmed İslamî Cihad liderlerine Fetih’in bu konudaki çabalarını anlattı.

Bugün yapılan açıklamada, İslamî Cihad liderleri Fetih heyetine bu aşamada Filistin evini yeniden dizayn etmek ve işleri rayına koymak için bu girişimin ertelenmesi gerektiğini ifade ederek, Filistin halkının birliğini sağlayacak ve ulusal çıkarlarına fayda getirecek adımların atılmasını istediği belirtildi.

İslamî Cihad Hareketi'nin bu yaklaşımı, daha önce böyle bir girişime karşı çıkan ve bunun yerine daha önce varılan anlaşmaların ve uzlaşmaların hayata geçirilmesini isteyen Hamas hareketinin görüşüyle birebir örtüşüyor.

fiem

Yorumlar