Abbas Yönetimi Batı Yaka'da Terör Estiriyor

Batı Yaka’daki siyasi tutuklu ailelerinin oluşturduğu komisyon tarafından yapılan açıklamada, Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin geçen Ağustos ayında Filistin halkına karşı 546 saldırı ve tecavüzde bulunduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 779 Tarih: 05 Eylul 2015 20:54
Abbas Yönetimi Batı Yaka'da Terör Estiriyor

Tutuklu yakınlarının oluşturduğu komisyon tarafından yayınlanan açıklamada, geçen ay Abbas güçlerinin yaptığı tecavüzlerden 173’ünün tutuklama, 23’ünün ifadeye çağırma, 15'inin işkence, 13'ünün mahkeme kararına rağmen içerde zorla tutma, 78'inin tutukluluk hali uzatma, 21'inin ev baskını ve 13’ünün bir zindandan diğerine nakletme şeklinde gerçekleştiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada komisyon, geçen ay 173 tutuklamayı belgelediklerini, bunlardan 102’sinin Koruyucu Güvenlik, 66’sının istihbarat tarafından tutuklandığını, geri kalan 5’ini ise belirleyemediklerini ifade etti.
 
Bölgelere göre tutuklamalara işaret eden komisyon şu bilgiyi verdi: Nablus’ta 48, El-Halil’de 43, Ramallah’ta 26, Tulkerem’de 14, Cenin’de 11, Beytlahim ve Kalkiliya’da 8, Kudüs’te 6, Selfit ve Tubas’ta 4, Eriha’da ise 1 kişi tutuklandı.

Tutuklulardan 3’ünün tüccar, 5’inin gazeteci, 45’inin üniversite öğrencisi, 2’sinin lise öğrencisi, 6'sının öğretmen ve 2’sinin de mühendis olduğu belirtildi.

Rakamlara ve hukuksuzluklara bakıldığında Filistin halkının işgal rejiminin yanında bir başka yönetimle de ciddi sıkıntılar çektiklerini görmek mümkün. Filistin Yönetimi'nin yaptığı hukuksuzluk bazen işgal rejimini gölgede bırakıyor.

fiem

Yorumlar