Filistinli 8 Esir Açlık Grevine Devam Ediyor

Ramallah’taki Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan esirlerden 8’inin hukuksuzlukların son bulması için başlattıkları açlık grevi direnişinin devam ettiğini, esirlerden birinin direnişini daha da ileri bir boyuta taşıyarak su almayı da reddettiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 879 Tarih: 05 Eylul 2015 21:54
Filistinli 8 Esir Açlık Grevine Devam Ediyor

Heyet bugün yaptığı basın açıklamasında, Eshel Cezaevi'ndeki tecrit odasında bulunan ve 20 Ağustos’ta açlık grevine başlayan Filistinli esir Ğassan Zevahire’nin açlık grevini daha ileri bir aşamaya taşıyarak su almayı da reddettiğini belirtti.

Ğassan ile birlikte 7 esirin daha açlık grevini sürdürdüğüne dikkat çeken heyet, açlık grevindeki esirlerin Elah, Askalan ve En-Nakab cezaevlerinde bulunduklarını ve yalnız kalmamaları için içeride ve dışarıda desteklenmeleri gerektiğini ifade etti.

7000 esirin bulunduğu işgal rejimi zindanları Filistinlileri sindirme merkezleri olarak kullanılıyor. İşgal güçleri keyfi olarak esirlere cezalar vermekte, zindanda tutmakta ve onlara en basit hakları bile çok görmektedir. Başka yollarla haklarını alamayan esirler açlık grevi direnişiyle haklarından bazılarını geri almaktadırlar.

fiem

Yorumlar