Hamas, Abbas'ın Meşruluğuna İnanmıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin Ulusal Meclisi'ni toplantıya çağırmasının arkasında onun istemediği bazı kişileri devre dışı bırakma planının yattığını söyledi.  

Görüntülenme: 1070 Tarih: 05 Eylul 2015 17:39
Hamas, Abbas'ın Meşruluğuna İnanmıyor

İslamî Cihad Hareketi'nin Ulusal Meclis'in toplanmasını tartışmak için yaptığı çağrı üzerine Gazze’deki Commodora Hotel’de yapılan toplantıya katılan Hamas lideri Ez-Zehhar, Mahmud Abbas’ın meşruluğunu kabul etmediklerini, direnişi içinde barındırmayan ve onu hesaba katmayan meclis toplantılarının ve görüşmelerin geçersiz olduğunu söyledi.

Hamas lideri Ez-Zehhar, Filistin Yönetimi'nin Gazze'nin yeniden imarını istemediğini, Rami El-Hamdallah başkanlığında kurulan sözde uzlaşı hükümetinin ise Gazze’yi kuşatma misyonunu üstlendiğini ifade etti.

Hamas’ın Filistin içi uzlaşı ve anlaşmayı istediğini bir kez daha tekrar eden Ez-Zehhar, ancak bunun için karşı taraftan iyi niyet beklediklerini ve şu anda bunu hissetmediklerini hatırlattı.

Ez-Zehhar, Abbas’ın ziyaret ettiği her yerde Hamas hareketini ve direniş çevrelerini kötülediğini, karaladığını ve onları direnişe karşı kışkırttığını hatırlattı.

fiem

Yorumlar