Siyonist Rejim Blair'in Ateşkes Girişimlerini Engelledi Mi?

Siyonist işgal rejimindeki yaygın gazetelerden Yediot Ahranot gazetesi, İngiltere eski başbakanı ve Ortadoğu Dörtlüsü eski özel temsilcisi Tony Blair’in sürdürdüğü uzun süreli ateşkes çabalarının işgal rejiminin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın geleceğinden korktuğu için engellendiğini yazdı.  

Görüntülenme: 925 Tarih: 06 Eylul 2015 07:19
Siyonist Rejim Blair'in Ateşkes Girişimlerini Engelledi Mi?

Askeri uzman Alex Fishman’a dayanarak haberi veren gazete, konuyla ilgili yapılan görüşme ve toplantılarda Siyonist Başbakan Netanyahu’nun Siyonist yetkililere ateşkesle ilgili olarak sunulan önerilerin Mahmud Abbas’ın istifasına ve bunun sonucunda Avrupa’nın Hamas hareketine meşruluk vermesine sebebiyet verme gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söylediğini ifade etti.

Fishman yaptığı açıklamada, Mısır rejiminin Tony Blair’in Gazze’de ateşkesi kalıcı kılmak için yaptığı girişimi kabul etmemesi için İsrail tarafına baskı yaptığını, diğer taraftan Filistin tarafının ise girişimi bir oyun ve oyalama olarak algıladığını söyledi.

İsrail’in Ortadoğu Dörtlüsü eski temsilcisi Blair’i aracı olarak kabul etmediğine dikkat çeken Fishman, Blair’in Meşal ile yaptığı görüşmenin genel bir görüşme olduğunu iddia etti. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Sami Hatır konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, Ortadoğu Dörtlüsü eski özel temsilcisi Tony Blair'in Gazze Şeridi'nde ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için yürüttüğü çabaların şu ana kadar başarıya ulaşamadığını söylemişti.

Sami Hatır, Quds Press Haber Ajansı tarafından yayınlanan açıklamasında, ateşkesi kalıcı hale getirme çabalarının arkasında özellikle Batılı ve Avrupalı birçok çevrenin bulunduğunu, bu şahsiyetlerin en başında İngiltere eski başbakanı ve Ortadoğu Dörtlüsü eski özel temsilcisi Tony Blair'in geldiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar