Batı Yaka'da Direniş Ruhu Gelişiyor

Batı Yaka vilayetlerinde geçen hafta Filistinli direnişçilerin çeşitli işgal hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde artış gözlemlendiği, bir önceki hafta sadece bir eylem gerçekleştirilirken geçen hafta beş direniş eylemi gerçekleştirildiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 784 Tarih: 06 Eylul 2015 16:45
Batı Yaka'da Direniş Ruhu Gelişiyor

Geçen hafta Batı Yaka'da beş direniş eylemi gerçekleştirildiği ve bunların dördünün Kalkiliya, Cenin ve Kudüs'te işgalcilere ateş açma, birinin ise El-Halil'de gerçekleştirilen otomobil ile çarpma eylemi olduğu belirtildi.

Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde işgal güçleriyle temas noktalarında 87 çatışmanın yaşandığı, direniş eylemleri ve çatışmalar sırasında 4'ü işgal askeri 10 Siyonistin yaralandığı bildirildi.

4 Eylül Cuma günü Nebi Salih'teki çatışmalarda iki işgal askeri yaralanırken, Kalendiya askeri kontrol noktasına biri Perşembe'yi Cuma'ya ve diğeri Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece olmak üzere iki kez ateş açıldı.

Cuma günü ayrıca 17 noktada işgal güçleriyle çatışma yaşanırken, bu çatışmaların 2’sinin Kudüs’te, 3'ünün Kudüs'ün banliyölerinde, 6'sının Ramallah'ta, 1'inin El-Halil'de, 1'inin Beytlahim'de, 1'inin Kalkiliya'da, 1'inin Nablus'ta ve 2'sinin Cenin'de olduğu ifade edildi.

Perşembe günü de El-Halil'in güneyindeki Tarık Bin Ziyad Kavşağı'nda Yahudi yerleşimcilere ait bir araç yakıldı ve dört yerleşimci hafif bir şekilde yaralandı.

fiem

Yorumlar