Ebu Merzuk: "Ateşkesin Kalıcı Hale Getirilmesine Karşılık Abluka Kaldırılmalı"

lami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşı bitiren ve Kahire'de imzalanan ateşkes anlaşmasının kalıcı hale getirilmesi karşılığında kapıların açılması, yeniden imarın yapılması, ablukanın kaldırılması, liman ve havaalanının açılması gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1140 Tarih: 06 Eylul 2015 07:16
Ebu Merzuk:

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, bazılarının ateşkesle ve Gazze'yi Batı Yaka'dan ayıracak uygulamalarla ilgili uyarılarını kınamadığını, çünkü bunun Hamas'ın da daha önceden ilan ettiği tavrı olduğunu ifade etti.

Ateşkesle ilgili anlaşmanın tek taraflı değil milli uzlaşı çerçevesinde olması ve bölünmüşlüğü değil birliği güçlendirmesi gerektiğini kaydeden Ebu Merzuk, Hamas Hareketi görüşünü Filistinli grupların hepsine, Filistin Yönetimi yetkililerine, birçok Arap ve İslam ülkesine, Batı ülkelerine ve Avrupa Birliği'ne, Tony Blair'e ve Birleşmiş Milletler temsilcisine, Batılı uzmanlara ilettiğini söyledi.

Ebu Merzuk, Hamas Hareketi'nin Oslo projesinin bir parçası olmayacağını, başkaları için reddettiği şeyi kendisi için kabul etmeyeceğini bildirdi.

Yorumlar