Suudi Generalden Netanyahu'ya Övgü!

YDH'nın verdiği habere göre; Suudi Arabistanlı eski General ve Kraliyet Danışmanı Enver Macid Eşki, İsrail'den yayın yapan I24 kanalına özel demeç verdi. 

Görüntülenme: 850 Tarih: 08 Eylul 2015 04:59
Suudi Generalden Netanyahu'ya Övgü!

Suudi Arabistan'ın Yemen'e saldırmasından bahsetmeyen Eşki, İran'ın sınırlarını Avrupa'ya kadar genişletmeye çalıştığını öne sürdü. İran'ın Irak ve Suriye'ye genişleyerek Akdeniz'e varmak istediğini ve oradan da Mısır'a ve Avrupa'ya ulaşmaya çalışarak İran'ın imparatorluk rüyası gördüğnü belirten Eşki, İran'ın hedeflerine varmak için kullandığı yöntemlerin bölgede istikrarsızlığa yol açtığı iddiasında bulundu.

Halen Cidde merkezli Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin başkanlığını yapan Enver Macid Eşki, Filistin-İsrail sorununun barışçı yollarla çözümü için gösterilen çabaların ve bu yönde Suudi Arabistan'ın 2002'de ortaya koyduğu barış girişiminin çıkmaza girdiğini belirtti ve barış önerilerinin onu uygulamaya koyacak herhangi bir plan ortaya konmaması sebebiyle başarısız olduğunu söyledi.

İşgalci İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu'yu da öven Macid Eşki, "Bizim Sayın Netanyahu'ya ihtiyacımız var; çünkü o güçlü ve mantıklı bir adam ve bizim barış önerimizin kabulü ve ilanı için ona ihtiyacımız var" dedi.

Suudi Arabistan'ın önceki Kralı Abdullah tarafından 2002 yılında ortaya konan ve Arap Barış Girişimi adını taşıyan plan, İsrail'in 1967 topraklarında bir Filistin devletini kabul etmesi karşılığında, 22 Arap ülkesinin İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesini öngörüyordu.

İsrail televizyonu I24, "İsrail'le Suudi Arabistan birçok konuda görüş ayrılığı içinde olsa da, her ikisi de İran'ı ortak düşman olarak görüyor" yorumunu yaparak, Eşki'nin 'barış stratejisi' adlı yeni bir stratejinin temsilciliğini yaptığını duyurdu.

On4 Haber

Yorumlar