El-Berdevil:

lami Direniş Hareketi (Hamas), Amerika'nın hareketin üç liderini terör listesine almasının şaşırtıcı olmadığını ifade ederek, kararın münafıklık ve işgal rejimi yanlısı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1156 Tarih: 09 Eylul 2015 18:54
El-Berdevil:

Amerikan Dışişleri Bakanlığı dün (8 Eylül Salı) Hamas Hareketi'nden üç ismin uluslararası teröristlerin isimlerinin bulunduğu kara listeye alındığını açıklamıştı.

Terör listesine alınan isimlerin hareketin askeri kanadı komutanı Muhammed Ed-Dayf ile eski esirlerden Yahya Es-Sinvar ve Ruhi Müştehi olduğu belirtildi.

Hamas liderlerinden Salah El-Berdevil, Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD'nin işgal rejimi yanlısı tavrının yeni olmadığını ifade etti.

El-Berdevil, işgal rejimine Gazze Şeridi'nde binlerce kadın ve çocuğu öldürmesi, binlerce evi yıkması için gelişmiş silahlar veren ABD'nin işgal rejimi yanlısı olmasının doğal olduğunu söyledi.

Hamas lideri, Washington'un kararının münafıklık ve çifte standart olduğunu kaydederek, "Amerika en değerli evlatlarımızı terörist ilan etmeden önce aynada kendi çirkin yüzüne baksın" dedi.

Yorumlar