Nablus'un Güneyinde Aracına Ateş Açılan Yahudi Yerleşimci Kadın Yaralandı

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinin güneyinde bulunan Havara beldesi yakınlarında bugün (9 Eylül Çarşamba) Filistinli direnişçilerin aracına ateş açtıkları Yahudi yerleşimci kadının yaralandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 878 Tarih: 09 Eylul 2015 06:41
Nablus'un Güneyinde Aracına Ateş Açılan Yahudi Yerleşimci Kadın Yaralandı

İşgal rejimi kaynakları, Yahudi yerleşimcinin hafif yaralı olduğu fakat aracına düzenlenen saldırı nedeniyle büyük korku yaşadığı ve saldırıyı gerçekleştirenlerin eylemin ardından olay yerinden kaçtığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Yahudi yerleşimci kadının aracına açılan ateşin ardından Nablus kenti girişleri ile Havara ve Zatera askeri kontrol noktalarını kapattı. Nablus girişlerinin ve kontrol noktalarının kapatılmasının trafiği aksattığı ve yolda yığılmalar olduğu ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal askerlerinin Beyta, Aynabus, Evdela ve Yitzhar Yerleşkesi Kavşağı girişlerini kapattığını, kaçmayı başaran eylemcileri bulmak için yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptığını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin Batı Yaka'da Filistin halkına yönelik cinayetlerini sürdürmeleri karşısında direniş eylemlerinin yoğunlaştırılması çağrıları her geçen gün daha da artıyor.

Yorumlar