İsrailli Ünlü Yazar Amira Hass: "Şabak Cenin Kampı'nda Aşağılandı"

İsrailli ünlü kadın gazeteci Amira Hass, Haaretz gazetesinde bugün (9 Eylül Çarşamba) yayınlanan makalesinde, işgal rejimi iç istihbarat birimi "Şabak"ın geçen hafta Cenin Kampı'na düzenlediği baskın sırasında aşağılandığını söyledi. 

Görüntülenme: 857 Tarih: 09 Eylul 2015 11:40
İsrailli Ünlü Yazar Amira Hass:

Hass, Cenin Kampı'na baskın düzenleyen ve Mecdi Ebu'l-Heyca'nın evini yıkan işgal güçlerinin baskının amaçlarından hiçbirini gerçekleştiremediğini ifade etti.

Şabak'ın yanlış yaptığını veya aldatıldığını yazan Hass, işgal rejimi iç istihbarat biriminin büyük bir hedefle ilgili elinde bilgi olduğunu söylediğini, bunun Mecdi Ebu'l-Heyca'nın evinin yıkılmasına yettiğini fakat daha sonra evin içinden hiç kimsenin çıkmadığını, evden işgal güçlerine de ateş açılmadığını, yaralanan işgal askerinin ise bir başka işgal askerinin açtığı ateş sonucu yaralandığını bildirdi.

"Evin sahibi Mecdi Ebu'l-Heyca gözaltına alındı ve iki gün sonra serbest bırakıldı" diyen İsrailli kadın yazar, bunun utanç verici olduğunu, işgal istihbaratının, özel kuvvetlerin ve ordunun Pazartesi günü buldozerlerle, füzelerle ve ağır iş makinalarıyla Cenin Kampı'na baskın düzenlediğini fakat baskının hiçbir hedefini gerçekleştiremediğini söyledi.

Hass, işgal istihbaratının başarısızlığını örtmek için evi yıktığını ve medyada olayı büyüttüğünü fakat gerçeklerin ertesi gün gün yüzüne çıktığını ifade etti.

Yorumlar