Darbeci Sisi Siyonist Elçiliği Yeniden Açtı

İşgal rejiminin Mısır'ın başkenti Kahire'deki büyükelçiliği dört yıl kapalı kaldıktan sonra dün (9 Eylül Çarşamba) yeniden açıldı. Törene işgal rejimi Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold başkanlığında bir heyet ile Mısırlı yetkililer katıldı.  

Görüntülenme: 922 Tarih: 10 Eylul 2015 09:48
Darbeci Sisi Siyonist Elçiliği Yeniden Açtı

Yediot Ahranot gazetesinin bildirdiğine göre, açılış töreninde konuşan Dore Gold, "Başbakan Benyamin Netanyahu ve Başkan Abdülfettah Sisi yönetiminde tehditleri yok etmeyi başardık. Ortadoğu'da istikrarı ve gelişmeyi sağlamak için birlikte çalışıyoruz" dedi.

Mısır'ın daima bölgedeki en büyük ve en önemli ülke olmaya devam edeceğini söyleyen Gold, bu nedenle Mısır'a "Ummu'd-Dünya" (Dünyanın Anası) denilmesine şaşırmamak gerektiğini belirtti.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki işgal rejimi büyükelçiliği 9 Eylül 2011 tarihinde Mısır'da işgal rejimi büyükelçiliğinin olmasını istemeyen göstericilerin elçilik binasına düzenlediği saldırının ardından kapatılmıştı.

Mısır'ın işgal rejimine atadığı yeni büyükelçi Hazım Hayrat'ın da önümüzdeki günlerde işgal rejimine giderek görevine başlaması bekleniyor.

fiem

Yorumlar