Şeyh Azzam El-Hatib'ten Yaloon'a Tepki

Kudüs'teki İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Genel Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib, işgal rejimi savaş bakanı Moşe Yaalon'un Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan murabıtları yasak örgüt ilan etmesinin tüm Müslümanlara hakaret olduğunu ve kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1327 Tarih: 10 Eylul 2015 02:44
Şeyh Azzam El-Hatib'ten Yaloon'a Tepki

Şeyh Azzam El-Hatib, dün (9 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın işlerine müdahale hakkı olmadığını, Mescid-i Aksa'ya giren her Müslümanın cemaat ve murabıt olduğunu ifade etti.

Müslümanların kutsal mekânlarına giderek ibadet etmelerini ve namaz kılmalarını engelleyecek herhangi bir yasal dayanak olmadığına dikkat çeken El-Hatib, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve her Müslümanın gelerek Mescid-i Aksa'da namaz kılmaya hakkı olduğunu söyledi. El-Hatib, Yaalon'un kararının ibadet hürriyetini kısıtlamak anlamına geldiğini bildirdi.

Siyonist işgal rejimi savaş bakanı Moşe Yaalon, Mescid-i Aksa'daki ilim meclisleri ile murabıtların yasaklandığını açıklamıştı.

fiem

Yorumlar