Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi'nden ABD'ye Hamas Tepkisi

Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden üçünün isimlerinin işgal altındaki topraklarını savundukları için Amerika'nın terör listesine alınmasının haksız bir karar olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 817 Tarih: 10 Eylul 2015 12:04
Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi'nden ABD'ye Hamas Tepkisi

İslami Çalışma Cephesi Partisi, Amerika'nın bu kararla işgal rejimiyle çözüm projelerine teslim olması için Hamas'a baskı yaptığını ifade etti.

Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Naim Hasavine, bugün (10 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Amerika Birleşik Devletleri'ni halklara karşı insaflı olmaya ve direniş hakkına saygı duymaya davet etti.

Hasavine, Amerika'nın Hamas'a değil cinayetlerini ve saldırılarını sona erdirmesi için işgal rejimine baskı yapması gerektiğini bildirdi.

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa'daki ilim meclislerini yasaklayarak Yahudi yerleşimciler için günlük baskın vakti belirlemesini ve o vakitte yerleşimcilerden başka kimseyi Mescid-i Aksa'ya almamasını değerlendiren Hasavine, İslami Çalışma Cephesi Partisi olarak bu uygulamaları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Ürdünlü siyasi lider, Arap rejimlerinin Filistin'e ve Kudüs'e yönelik sorumluluklarını yerine getirmediklerini kaydederek, Arapları ve Müslümanları Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü savunmaya davet etti.

fiem

Yorumlar