Karadaği: “Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin’den Bütün Ümmet Sorumludur”

Dünya Müslüman Âlimler Birliği tarafından “Mescid Aksa’nın Zaman ve Mekan Açısından Bölünmesine Hayır” adıyla düzenlenen konferansa katılan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Karadaği, Kudüs ve Mescidi Aksa'nın korunması konusunda ümmetin sorumlu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1963 Tarih: 12 Eylul 2015 17:12
Karadaği: “Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin’den Bütün Ümmet Sorumludur”

Karadaği yaptığı konuşmada, Müslüman ümmetin kalbine kanser gibi yerleşen Siyonist işgal rejiminin ümmetin yaşadığı sıkıntıların kaynağı, Suriye, Irak, Yemen ve başka ülkelerde yaşanan felaketlerin de sebebi olduğunu, bunun ümmeti parçalamak ve dağıtmak için hazırlanmış mikrobik bir proje olduğunu ifade etti.

Şeyh Karadaği konuşmasında üç nokta üzerinde durarak şunları paylaştı:

1.Filistin’de yaşayan bütün halkımıza, Kudüs halkına, Gazzelilere verdikleri bedeller ve işgalden gördüklerine tahammülleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Allah’tan şehitlerine rahmet, yaralılarına da acil şifalar göndermesini niyaz ediyoruz. Burada Kudüs ve Aksa’yı savunan kadın kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Onlar ümmet adına oraları savunuyorlar.

2.Ümmetin geneli, özellikle Arap ülkeleri Filistin ve işgali sadece seyrediyorlar. İslam ümmeti bütün kesimleriyle, katmanlarıyla ve oluşumlarıyla Allah katında bütün Filistin’den, Kudüs’ten ve Aksa’dan sorumludur. Bu ümmeti birleştirmemiz gerekir. Lider ve yöneticilerin en azından Mescidi Aksa’nın bölünmesine mani olmaları gerekir.

3.Açıklama yapma, konferans verme alanından çıkıp meselenin gerçek çözümü için ortaya çıkmamız gerekir. Bizim kalkınma, üretim, ilerleme ve sanayide rolümüzün olması gerekir. Allah’ın Kitabı ve Kudüs’ün arkasında bütün ümmeti birleştirmek için kapsamlı bir uzlaşı sağlamamız gerekir.

Yorumlar