İşgal Rejimi Yahudi Bayramlarını Bahane Ederek Batı Yaka'ya Açılan Kapıları Kapattı

Siyonist işgal rejimi Yahudi bayramlarını gerekçe göstererek Batı Yaka’nın Ürdün, Gazze ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarına açılan kapılarını kapattığını duyurdu.  

Görüntülenme: 837 Tarih: 14 Eylul 2015 03:40
İşgal Rejimi Yahudi Bayramlarını Bahane Ederek Batı Yaka'ya Açılan Kapıları Kapattı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren kaynaklar, işgal rejiminin Batı Yaka ile 1948 yılında işgal edilmiş toprakları birbirine bağlayan kapıları kapatmasının 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinlilerin Batı Yaka’ya gelişlerini engellediği gibi, Batı Yaka’daki işçilerin de 48 topraklarına gitmelerini engellediğini ifade ettiler.

Filistin içindeki kapıları kapatmakla yetinmeyen işgal rejimi, Ürdün ile Filistin arasındaki Kerem Ebu Salim kapısını da 22-23 Eylül tarihleri arasında kapatacağını duyurdu.

Her yıl Siyonistlerin bayramlarının olduğu zamanlarda Batı Yaka adeta felç oluyor. Ekonomik hareketlilik sıfırlanırken, bölgeler arası gidiş gelişlerde de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu tarihlerde Mescidi Aksa’ya baskınlarını daha da sıklaştıran işgal askerleriyle yerleşimciler de gerginliğe neden oluyorlar.

fiem

Yorumlar