Kassam'ın Nahil Uz Operasyonu Ümmetin Gurur Kaynağı Oldu

El-Cezire Televizyonunun Kassam Tugayları’nın son Gazze savaşında Siyonist işgal güçlerine karşı Nahil Uz’da tüneller aracılığıyla yaptığı operasyonla ilgili yayınladığı film, direniş güçlerinin azimlerini, kararlılıklarını ve yeni savaşlara ne kadar hazır olduklarını gösteriyor.  

Görüntülenme: 2099 Tarih: 18 Eylul 2015 07:41
Kassam'ın Nahil Uz Operasyonu Ümmetin Gurur Kaynağı Oldu

Filmi internetten izleyen ve arkadaşlarına öneren aktivistlerin yorumları Filistin halkının direniş güçlerine ne kadar güvendiğini ve onları ne kadar önemsediğini gösteriyor.

İslamî Cihad Hareketinin Rafah’taki liderlerinden Kazzafi El-Katati yaptığı değerlendirmede Nahil Uz’daki operasyonun hezimete uğramış perişan bir orduya karşı izzetli mücahitlerin iradesini gösterdiğini söyledi.

Filistin Gazetesi Genel Yayın Müdürü İyad El-Kara da yaptığı açıklamada El-Cezire’nin Kassam’ın tünelleriyle ilgili olarak yayınladığı görüntülerin gerçekten dehşet verici olduğunu, bunun direnişin sağlam iradesini ve hazırlığını yansıttığını, Gazze’deki alt yapının işgalcinin burayı ikinci kez işgal etme düşüncesini yerle bir ettiğini ifade etti.

Görüntüleri değerlendiren akademisyen Tevfik Şebir ise “Gazze’yi tanımak isteyen, cihad ve fedakârlığı öğrenmek isteyen 9. birim filmini seyretsin. O zaman Gazze’de yaşamanın tadını alacaktır” dedi.

Muhammed Ayyaş ise Kassam Tugayları ile iftihar ettiğini belirterek şunları söylüyor: “Ben Kassam Tugayları’nın yaptıkları kahramanlıklarla ve Nahil Uz’da Siyonist işgal ordusunun askeri üssüne saldırıp askerleri öldürdükten sonra geri çekilmeleriyle gösterdikleri kahramanlıkla iftihar ediyorum. Burada Kassam’ın seçkin mücahitleri işgal askerlerini sıfır noktadan vurdular. Bunu iyi okuyun ve aklınıza nakşedin.”

fiem

Yorumlar