Nablus Halkı Mescid-i Aksa İçin Meydanlardaydı

Siyonist işgal güçlerinin Mescidi Aksa’yı basıp kirletmeleri ve cemaate saldırmalarına ve işgal yönetiminin de bu kutsal mabedi zaman ve mekân olarak bölme girişimine karşı Hamas’ın Aksa için öfke Cuması olarak ilan ettiği bugün (18 Eylül) öğlende sonra Batı Yaka’nın Nablus halkı meydanlara indi.  

Görüntülenme: 1080 Tarih: 18 Eylul 2015 09:35
Nablus Halkı Mescid-i Aksa İçin Meydanlardaydı

Hamas’ın çağrısına “lebbeyk” diyen Nablus halkı bugün Cuma namazından sonra En-Nasr Camisinden yürüyüşe geçti ve Şehitler Meydanında toplandı.

Etkinliğe birçok direniş grubu katılım gösterirken, halkın direniş gruplarının bayraklarıyla Filistin bayrakları taşıdıkları göze çarptı.

Göstericiler, direniş gruplarının birleşmelerini isteyen dövizler taşırken, Kassam Tugayları’ndan işgalcinin cinayetlerine karşı misilleme eylemlerine başlamasını istediler.

Halkın Havara askeri geçiş noktasına yürümesini engelleyen Abbas güçleri ise kameralara el koydular.

Diğer taraftan görgü şahitler Abbas’a bağlı 101 polis biriminin, Havara askeri noktasına yürümek isteyen gençleri engellediğini ve birçoğuna saldırdığını söylediler.

Kaynaklar, Abbas güçlerinin göstericileri zor kullanarak dağıtmaya çalışırken, bazılarını da gözaltına aldığını ifade ettiler.

fiem

Yorumlar