Şeyh Raid Salah: “Üçüncü İntifâdayı Bekliyoruz”

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslamî Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, durum böyle devam ederse Batı Yaka ve Kudüs’te yeni bir intifâdanın kaçınılmaz olacağını belirterek, Mescidi Aksa üzerinde vâsi görevi bulunan Ürdün’ün kınama ve eleştiriden öte bir adım atması gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 2494 Tarih: 19 Eylul 2015 01:15
Şeyh Raid Salah: “Üçüncü İntifâdayı Bekliyoruz”

Şeyh Raid Salah son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “İşgal rejimi baskılara devam eder ve saldırılarını sürdürürse, bu mutlaka üçüncü bir intifâdaya neden olacaktır. İşgalci İsrail şu anda Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan açısından bölme planlarını uyguluyor” dedi.

Kudüs’ün sesini yükseltmek için çalmadık kapı bırakmayacaklarını ve işgalcinin uygulamalarını sert bir dille kınayan Ürdün’ü takdir ettiklerini söyleyen Şeyh Raid Salah, ancak bunu ötesinde işgalciye geri adım attıracak girişimler beklediklerini ifade etti.

Kudüs şehri Siyonistler tarafından işgal edilmeden önce Ürdün’ün elinde bulunması nedeniyle uluslararası hukuka göre Mescidi Aksa’dan Ürdün sorumlu. Kudüs'teki Evkaf Müdürlüğü de hâlâ Ürdün Evkaf, Kutsal Mekanlar ve İslami İşler Bakanlığı'na bağlı.

Yorumlar