İşgalci Askerler Gazetecilere Saldırdı

İşgal güçleri, bu sabah (20 Eylül Pazar), gazetecilerin Mescid-i Aksa'da işgal güçlerinin baskılarını protesto amacıyla düzenlediği gösterinin ardından Eski Belde semtinde gazetecilere ve Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılan kadın aktivistlere saldırdı.  

Görüntülenme: 916 Tarih: 20 Eylul 2015 11:07
İşgalci Askerler Gazetecilere Saldırdı

Yaklaşık 40 gazeteci bu sabah Mescid-i Aksa'nın kapılarından Kettanin Kapısı önünde toplandı. Gazeteciler, işgal güçlerinin baskılarını ve gazetecilere yönelik ihlallerini protesto ederken bölgeye çok sayıda özel kuvvetler askerinin sevk edildiği bildirildi.

Gazetecilerle işgal güçleri arasında tartışma yaşandığı ve işgal askerlerinin Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan Filistinli kadınları darp ederek zorla bölgeden uzaklaştırdıkları, bu sırada gazetecilerin gösteriyi bırakarak görevlerini yerine getirmeye ve işgal güçlerinin saldırısını takip etmeye başladıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin gazetecilere saldırısı hakkında bilgi veren Avukat Hüsam Abid, kentteki gelişmeleri takip eden gazetecilere yönelik baskıların geçen hafta Mescid-i Aksa'da çatışmaların başlamasından bu yana fiili saldırıya dönüştüğünü söyledi.

Abid, işgal güçlerinin birçok gazeteciyi Mescid-i Aksa'da ve çevresinde görevlerini yaparken gözaltına aldığını bildirdi.

fiem

Yorumlar