Siyonist Öğrenciler Bu Sabah Aksa'ya Baskın Düzenledi

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin okuduğu okullardan birinin öğrencileri bu sabah (20 Eylül Pazar) öğretmenleri ve hahamlar eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1361 Tarih: 20 Eylul 2015 15:32
Siyonist Öğrenciler Bu Sabah Aksa'ya Baskın Düzenledi

Söz konusu okulun öğrencilerinin daha önce de üzerlerinde okullarının isminin yazılı olduğu t-shirtlerle Mescid-i Aksa'ya birçok kez baskın düzenlediği ifade edildi.

İşgal güçlerinin baskın sırasında Mescid-i Aksa'daki baskınları protesto eden kadın aktivistlerin Es-Silsile Kapısı önünde bulunmalarına izin vermediği ve Cihad Ğazzavi isimli kadın aktivisti de El-Kettanin Kapısı yakınlarında gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa'yı cemaate kapatıp Yahudi yerleşimcilere açması nedeniyle geçen hafta Mescid-i Aksa'da gerginlik ve çatışmalar yaşanmış, işgal güçleri Mescid-i Aksa'ya girerek cemaate ve murabıtlara saldırmış, baskın sırasında El-Kıbli Mescidi'nin kapılarını ve pencerelerini kırmıştı.

Bu arada, işgal polisi Kudüs kentinde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere taş atanların hepsini gözaltına almakla tehdit etti.

İşgal polisi sözcüsü, geçen hafta Mescid-i Aksa'da çıkan çatışmalara katılanların ve işgal güçlerine taş atanların hepsinin gözaltına alınacağını öne sürdü.

fiem

Yorumlar