Açlık Grevi Direnişindeki Esirlerin Sayısı Artıyor

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden 7'sinin daha açlık grevine başladığı ve böylece açlık grevindeki esir sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1020 Tarih: 20 Eylul 2015 11:07
Açlık Grevi Direnişindeki Esirlerin Sayısı Artıyor

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, bugün (20 Eylül Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esirlerin işgal rejimi idari hapis cezası mahkûmu esirlerin taleplerini kabul edip onları serbest bırakmadığı takdirde 10 Ekim'de açlık grevi eylemine çok daha büyük sayılarda katılım olacağı tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Heyet, işgal zindanlarında açlık grevi eylemine katılan 7 esirin Muaz Ebu Nassar, Uday Beyumi, Muhammed Hevarin, Mutasım Ragban, Ahmed Adevi, Eşref Ez-Zeğari ve Hasan Ez-Zeğari olduğunu açıkladı.

Bildiride, esirlerin açlık grevinde ikinci aylarına giren esirlere destek amacıyla açlık grevine başladıkları ifade edildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, açlık grevindeki esirlerin hastaneye kaldırılmadıklarını belirtti ve bunun açlık grevindeki esirin 15 gün sonra hastaneye kaldırılmasıyla ilgili yasaya aykırı olduğuna dikkat çekti.

Açlık grevindeki esirlerin sağlık durumlarının kötüleştiğini ifade eden heyet, işgal subayının "Bırakın ölsünler" mantığında olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar