Filistinli Esir Ailelerinin Buruk Bayram Sevinci

Müslümanlar dünyanın dört bir yanında Kurban Bayramı'nın sevincini yaşarken Filistin'in yarası kanamaya devam ediyor. Bir yanda şehitler verilirken, diğer yanda da Filistinli esirler işgal zindanlarında tutuluyor.  

Görüntülenme: 976 Tarih: 25 Eylul 2015 22:51
Filistinli Esir Ailelerinin Buruk Bayram Sevinci

Gazze Şeridi kuşatma altındayken, Batı Yaka ve Kudüs direnirken mülteciler de uzaklaştırıldıkları vatan topraklarına geri dönecekleri günün hayaliyle yaşıyor.

Filistinli esirler ve aileleri bayramda sevdiklerinden ayrı kalmanın hüznünü yaşarken, bir bayram geçip diğer bayram gelirken esirlerin özgürlüğe kavuşacakları günü bekliyorlar.

Bayramlarda sadece esirler değil aileleri de acıyı paylaşıyor ve bayram sevincini gereği gibi yaşayamıyor.

El-Nakab Cezaevi'nde tutulan Nablus kenti sakinlerinden esir Ahmed Halil'in annesi Lumya Zuheyr, "İşgalciler El-Halil'de Ziya ile Hedil'i şehit ederek bayram sevincini katletti" dedi.

Selfit'in doğusundaki İskaka köyü sakinlerinde esir Velid Halid'in kızı Vela ise bir yandan bayramın gelişine sevinirken diğer yandan babasının işgal zindanlarında olmasına üzüldüğünü söyledi.

Küçük Vela, "Çocukları babalarıyla birlikte bayram alışverişi yaparlarken görüyorum, babamın bayramda yanında olmamasına ve bana yeni bayram elbiseleri alamamasına üzülerek ağlıyorum" dedi.
fiem

Yorumlar