Filistinli Esirin Sağlık Durumu Kritik

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esir Sami Ebu Diyak'ın sağlık durumunun tehlikeli bir noktada olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 802 Tarih: 25 Eylul 2015 19:40
Filistinli Esirin Sağlık Durumu Kritik

Bakanlık, dün (24 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Ebu Diyak'ın sağlık durumunun kötüye gittiğini, böbreklerinin ve ciğerlerinin iflas etmiş halde olduğunu ifade etti.

Assaf Harofeh Hastanesi'nde esir Sami Ebu Diyak'ı ziyaret eden sağlık ekibinin başkanı Doktor Kemal Şahra, işgal rejimi doktorlarının Filistinli esirin karnında daha önceki ameliyatlar nedeniyle oluşan yarayı kapatmak için yeni bir ameliyat gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Esirin vücudunun bir hafta içinde tedaviye olumlu cevap vermesini beklediklerini kaydeden Şahra, vücudun tedaviye olumlu cevap vermemesi halinde esirin şu anki durumundan daha da tehlikeli bir aşamaya gireceğini söyledi.

Esir Sami Ebu Diyak, arka arkaya geçirdiği üç bağırsak ameliyatının ardından birkaç gün önce sağlık durumu kötüleşerek komaya girmişti.

Cenin kenti sakinlerinden Sami Ebu Diyak'ın müebbet hapis mahkumu olduğu ve işgal zindanlarında şu ana kadar 13 yıl yattığı bildirildi.
fiem

Yorumlar