Siyonist Yerleşimciler Nebi Yunus Camii'ni Basmak İstedi

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (1 Ekim Perşembe) erken saatlerde, El-Halil'in kuzeyindeki Halhul beldesi merkezinde bulunan Nebi Yunus Camii'ne baskın girişiminde bulundu.  

Görüntülenme: 930 Tarih: 01 Ekim 2015 15:48
Siyonist Yerleşimciler Nebi Yunus Camii'ni  Basmak İstedi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan cami imamı Isam El-Vavi, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun cami çevresine sızmayı başardığını, camiye girip ayin yapmak istediğini fakat o sırada bölge sakinlerinin camide bulunması nedeniyle yerleşimcilerin amaçlarına ulaşamayarak kaçtıklarını söyledi.

İçerisinde Yahudilerin evliyalarından birinin kabri olduğunu iddia eden Yahudi yerleşimciler, Nebi Yunus Camii'ne sık sık baskın girişiminde bulunarak ve ayin yaparak camiye el koymayı planlıyorlar.

Bu arada, işgal güçleri bu sabah erken saatlerde El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde Filistinli iki genci gözaltına aldı.

Yahudi Yerleşimine Karşı Halk Komitesi sözcüsü Muhammed Iyad Avad, işgal güçlerinin birçok eve baskın düzenlediğini, Muhammed Mihyar Said Avad ve Erved Muhammed Avad Bedran'ı gözaltına aldığını söyledi.

Yorumlar