El Ahrar Hareketi Abbas'ı Sert Şekilde Eleştirdi

Filistin'de faaliyet gösteren El-Ahrar Hareketi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın medyatik bir propagandadan ibaret olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 841 Tarih: 01 Ekim 2015 11:55
El Ahrar Hareketi Abbas'ı Sert Şekilde Eleştirdi

El-Ahrar Hareketi, Abbas'ın konuşmasının Filistin davasına bir yararı olmayacağı gibi işgal rejimine de herhangi bir zararı olmayacağını ifade etti.

El-Ahrar Hareketi sözcüsü Yasir Halef, bugün (1 Ekim Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Abbas'ın konuşmasında işgal rejimiyle yapılan tüm anlaşmalara ve güvenlik koordinasyonuna derhal son verilmesini isteyen ulusal icmayı değil kendi kişisel görüşünü sunduğu belirtildi.

"Eskimiş ve içerikten yoksun bir konuşma. İşgalcilerle yapılan anlaşmalara bağlı kalmama tehdidinden başka bir şey yok" diyen Halef, Abbas'ın Filistin halkının Batı Yaka'da çektiği sıkıntılarda kendi yönetiminin ve yönetimine bağlı güvenlik birimlerinin sorumluluğu olduğunu unuttuğunu söyledi.

Abbas'ın Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı ve mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin sıkıntılarını görmezden geldiğine dikkat çeken Halef, müzakerelerde ısrar eden ve yardım dilenen Abbas'ın konuşmasında birçok çelişki bulunduğunu ifade etti.

El-Ahrar Hareketi sözcüsü, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı istifaya davet ederek, seçim çağrısında bulundu.

Yorumlar