İslami Cihad Mahmud Abbas'ın Konuşmasını Dikkate Değer Bulmadı

İslami Cihad Hareketi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın yeni bir şey içermediğini söyledi.  

Görüntülenme: 2599 Tarih: 01 Ekim 2015 00:33
İslami Cihad Mahmud Abbas'ın Konuşmasını Dikkate Değer Bulmadı

İslami Cihad Hareketi, bugün (1 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Abbas'ın konuşmasında daha önce birçok kez tekrarlanan anlaşmalara son verme tehdidinin bir kez daha dile getirildiğini ifade etti.

İşgal rejimiyle yapılan anlaşmaların Yahudi yerleşim birini inşasına, Yahudileştirme faaliyetlerine ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya siyasi gerekçe sağladığını belirten İslami Cihad Hareketi, Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü liderlerinin tehdit yerine anlaşmalara derhal son vermeleri gerektiğini söyledi.

İşgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna son verilerek pratik adımlar atılması çağrısında bulunan İslami Cihad Hareketi, başkalarından yardım dilenme politikası yerine Filistin halkının arzu ettiği direniş ve intifada seçeneğinin benimsenmesini istedi.

İslami Cihad Hareketi, düşmanın planlarına karşı koyabilmek için Filistin Kurtuluş Örgütü geçici yönetiminin toplanarak etkili bir diyalogla iç cephenin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar