El Halil'de Çatışma

Bugün (2 Ekim Cuma) Batı Yaka'nın güneyinde yer alan El-Halil'de Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın çağrısıyla Cuma namazı sonrasında Mescidi Aksa'ya destek amacıyla düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunarak engellemeye kalkışmaları Filistinli gençlerle işgalci askerler arasında çatışmalara neden oldu.  

Görüntülenme: 1003 Tarih: 02 Ekim 2015 08:10
El Halil'de Çatışma

El-Halil'de siyonist işgal güçlerinin kontrolüne verilen bölge ile Özerk Yönetim kontrolündeki bölge arasında sınır teşkil eden Şehitler Caddesi'nin baş tarafındaki askerî kontrol kulübesinin yakınında yer alan Vesaya Camisi önünde başlatılan gösteriye işgalci askerler müdahalede bulunarak engel olmaya kalkıştılar. İşgalciler göstericileri dağılmaya zorlamak amacıyla üzerlerine göz yaşartıcı bombalar ve ses bombaları attılar. Atılan bombaların katılımcılardan bazılarının nefes alma sıkıntısı çekmelerine ve rahatsızlanmalarına neden oldu.

El-Halil'in eski şehir kısmında yaşanan bu olaylarda, göstericilerin işgal güçlerine tepki göstermeleri sebebiyle çıkan çatışmalar üzerine de işgalciler göstericilerin üzerine şiddetli ve yoğun bir şekilde su sıktılar. Sıkılan suların civardaki evleri etkilediği ifade edildi.

Fakat işgalcilerin bütün bu saldırıları ve başvurdukları şiddet uygulamaları göstericilerin Mescidi Aksa'ya destek konusundaki kararlılıklarını engelleyemedi ve eylemciler şehrin farklı bölgelerinde yeniden toplanarak işgal rejiminin uygulamalarına tepkilerini dile getirdikleri gösteriler düzenlediler.

fiem

Yorumlar